1.4.06

Toinen kerta toden sanoo

Eilisiltana oli vaikeuksia saada siivousvaihdetta pois päältä, voi pahus. Mutta se ei ole mitenkään ennenkuulumatonta -- kuten niin moni muu asia eilen, sekin kuuluu tavalliseen hyvään päivään. Illalla uni olisi tullut ihan OK, mutta olen muutenkin nukkunut huonosti ja Siiri herätteli taas vaihteeksi pitkin yötä. Kyllä kohta 3-vuotiaan lapsen on jo aika oppia vetämään poispotkimansa peitto päälleen ihan itse, argh!

Nälkä jatkui illalla, ja aamulla oli taas heti herätessä nälkä. Otin pillerin klo 7.30, noin tunnin kuluttua heräämisestä (tosin vain puoli tuntia ylösnousemisesta). Nälästä huolimatta aamiaisella ei ensimmäisten hotkaisujen jälkeen tehnyt yhtään mieli syödä. Pakotin itseni pistelemään kolme kananmunaa sekä lautasellisen partajugua ja vattuhilloa. Tästä huolimatta kauppakeskukseen päästyä oli niin nälkä, että jo kahden tunnin kuluttua aamiaisesta mutustin suklaapatukkaa. Karppiruokavaliolla on tässä puolensa ja puolensa. Toisaalta sitä on tosi vaikea ylläpitää, jos on nopeasti pakko saada jotain ruokaa, kuten tänään. Mutta toisaalta jos sitä pystyy noudattamaan, heittelee verensokeri huomattavasti vähemmän kuin viljoja ja sokereita syömällä, ja mieliala pysyy tasaisempana. Myös ilmavaivoja karppiruoka pitää minulla kurissa, mikä ei taida olla ihan triviaali juttu tuon Concertan kanssa; vai johtuneeko se edes siitä, että eilen minulla oli juustonaksujen jälkeen aivan käsittämättömän haiseva fiilis...

Yleisesti olo on tänään ollut vähemmän aikaansaava ja selkeä, mutta pistän tämän negatiivisen muutoksen ainakin osittain nälän piikkiin. Kauppakeskuksessa kulkiessani sain järkytyksekseni ihailevia katseita, vaikka en ollut sen paremmin pukeutunut tai laittautunut kuin normaalistikaan. Osin tämä johtunee siitä, että kropan turvotus on laskenut eli posket ja maha eivät pullota, mutta epäilen myös, että olin vähemmän body-conscious ja liikuin jouhevammin. Tai sitten Concerta vilkastuttaa mielikuvitusta ;)

Eilen ei päivällä juurikaan väsyttänyt, nyt väsyttää aika paljon, mutta ei niin hirveästi kuin yleensä lauantaisin. Tämä voi kyllä olla plaseboefektikin, tai yleistä muutoksen tuomaa aktivaatiota. Missään nimessä päiväväsymys ei nytkään ole sellainen tavallinen otsalohkossa ja silmien takana jumputtava, välkkyvä uupumus. Jo toinen satsi pyykkejä on pyörimässä, kaikki ostokset on laitettu pois, siivoilua aloiteltu ja kohta jatketaan.

Ei kommentteja: