12.5.06

Väsyväsyvääsyy

Huomenna tuplaan Dexe-annokseni, sillä tänään on väsyttänyt ihan liikaa.

Mielenkiintoisena sivujuonteena tuli sellainen, että sain selville, mitä se yksi ADHD-aikuisten palstan kirjoittaja tarkoitti sanoessaan, että unen siniset ja valveen punaiset kuulat ovat aivoissa sekaisin: menin torkuille tuossa yhden maissa ja totesin kahden aikaan, että en yhtään tiennyt, miten kauan olin nukkunut. Ajelehdin unen ja valveen väliä niin, että en kerta kaikkiaan pystynyt sanomaan, kuuluiko jokin tietty ajatus/kuuloärsyke/näköärsyke uneen vai valveeseen. Aina ennen olen pystynyt kampaamaan ne erilleen hieman miettimällä. Voi olla sattumaakin, että tämä tapahtui juuri tänään.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä sun lääkkeistäsi, mutta meikäläiselle määrätyt (masennukseen tai ahdistukseen) tabut vaikuttavat mikä mitenkin. Ja lääkäri on etukäteen varoittanutkin, että se lääke mikä yhtä ihmistä piristää, väsyttää jotakuta muuta. Joku toinen lääke tekee taas päinvastoin.

Esim. mulla unettomuuteen ja tilapäiseksi ahdistusavuksi määrätty Opamox vain piristi. Unet meni kuin olisi juonut 10 kuppia kahvia.
Kipulääke Panacod piristää myös vaikka esim. äidilleni se toimii loistavana unilääkkeenä.
Mulla onkin ollut hankaluuksia löytää sellainen lääke, joka ei piristäisi. Kun on noita univaikeuksia niin ei passaa ottaa enää ylimääräisiä unen estäjiä.

Toisaalta samakin lääke voi välillä piristää ja välillä väsyttää. Se on kaikkein ärsyttävintä. Tahtoo tietää kaiken etukäteen. : )

Täälläkin on ollut tosi väsypäivä. Jatkan spostailua varmaan vasta huomenna.

Sarin

Auri kirjoitti...

Joo, nämä ADHD-lääkkeet ovat kuuluisia idiosynkraattisista vaikutuksistaan, ilmeisesti etenkin Dexe... Aika jännä tuo Panacod-juttu; meikäläisellä taas toimii unilääkkeenä jo Burana 400.