9.5.06

Kontrolli ja sen puuttuminen

Herra Neuro oli lievästi yllättynyt siitä, että Concertan vaikutukset olivat jääneet niin pieniksi ja rajallisiksi. Aivan ilmeisesti lääkkeellä olisi kuulunut olla muitakin vaikutuksia; sivulauseesta ymmärsin, että sen olisi nimenomaan pitänyt parantaa kykyäni keskittyä ja hoitaa asioita. Hän hämmästeli hieman hampaidenjomotusefektiä, ja hämmästeli paljon sitä, kuinka olin salilla tullut lääkkeen myötä yhtä kömpelöksi kuin aikanaan lajia aloittaessa. Totesimme yhdessä, että kyllä lääkkeellä on siis ollut jotain vaikutusta (piristäminen), mutta että vaikutukset olivat kaikkiaan vähäisiä.

Itse hämmästyin sitä, että hän kysyi, olinko kokeillut ottaa kolmea Concerta-tablettia. No en todellakaan. Kun kerroin herra Neurolle että en, hän hieman yllättyi, mikä hämmästytti minua entisestään. Aivan ilmeisesti tämä ei olekaan niin pilkuntarkkaa näiden lääkkeiden kanssa... Joten ajattelin tehdä lopuilla Concertoilla niin, että ensinnäkin kokeilen pitää enemmän välipäiviä, ja toisekseen kokeilen ottaa ne kolme tablettia jo(i)nain aamu(i)na.

Sain siis uuden reseptin. Ritalinia ei kuulemma kannata kokeilla, koska vaikuttava aine on sama kuin Concertassa. Siirrymme siis Dexedrineen. Näköjään tiedossa on esim. riippuvuutta ja muutoksia seksuaalisessa aktiivisuudessa. Ja salmiakki vähentää lääkkeen tehoa! Outs! Dexedrine tarvitsee erityisluvan, koska se on periaatteessa amfetamiinia, ja sitä saa apteekista vain kuukaudeksi kerrallaan.

Mitä minä muuten vastaan seuraavan kerran, kun minulta kysytään, olenko käyttänyt huumeita? "En laittomia huumeita... minä ostan amfetamiinini apteekista."

Muissa uutisissa: olen ollut aivan totaalisen sekopäinen tänään. Kuume tekee aina minusta hyperaktiivisen lörpöttäjän, ja siihen päälle vielä ADHD-lääkitys ja neurologikäynnin aiheuttama jännitys. Ajatukseni ovat olleet epämääräisen pelottavan häiriintyneitä kun ei ole tarvinnut (yrittää) keskittyä keskusteluihin ja silmissä tuntuu viiraavan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pieni ääni taustalta sanoo, että et sinä nyt niin kummallisen höpöttäväiseltä eilen vaikuttanut. Että jospa taas arvioit itseäsi vähän turhan ankarasti...?

- tiedät-kyllä-kuka

Anonyymi kirjoitti...

Hei, Voldemort kommentoi sun postejasi. ; )

Sarin

P.S
Lääkkeiden annostuksista: ei todellakaan tunnu olevan suositukset ja viralliset annostukset missään tekemisissä sen kanssa, mitä erikoisluvan kanssa saa lopulta ottaa. Itse sain synnytyssairaalassa imetyksen aikana niin kamalan kiellettyjä unilääkkeitä jopa 3 kappaletta kerralla. 2 yhtä laatua ja sitten vielä 1 toista laatua. Normaalisti annostus olisi 1 yhtä laatua per vuorokausi. Eikä missään nimessä imetyksen aikana. Go figure.