26.1.07

Addin siivouspäivä

Addin puoliso tulee töistä kotiin ja löytää keskeltä olohuoneen lattiaa mopin, tyhjän ämpärin ja imurin. Ikkunaverhot on kasattu keittiön pöydälle ja ovat nyt täynnä paahtoleivänmurusia. Sohvan selkämykselle on kerätty pitkä rivi tummia sukkia. Eteisessä on kaksi mattoa rullalla ja niiden päällä mattopiiska; matot tuoksuvat raikkaalta. Hella on puhdas, mutta muilta osin keittiö on saman lian peitossa kuin aamullakin. Makuuhuoneessa lattian sisältö (pyykit, matot, päiväpeitto etc.) on kasattu juuri vaihdettujen lakanoiden päälle vuoteeseen. Yhden lipaston laatikot on vedetty ulos ja kasattu lattialle pinoon. Työhuoneessa on kaksi isoa mustaa jätesäkkiä. Addia itseään ei näy missään.

Mitä on tapahtunut?

Moppi, ämpäri ja imuri sekä tyhjennetty lattia viittaavat siihen, että addi aikoi ensin imuroida ja sitten mopata; tyhjä ämpäri kertoo, ettei moppaukseen asti päästy. Addi aikoi myös pestä ikkunat, mutta ei tehnyt niin, koska jäi kiillottamaan hellaa. Makuuhuoneessa addi halusi vaihtaa lipaston paikkaa, tyhjensi sen, löysi paljon parittomia sukkia jotka hän laittoi sohvalle riviin parittaakseen ne, mutta työ jäi kesken, koska hän päätti heittää pois reikäiset yksilöt. Saman tien hän kävi läpi muidenkin kaappien sisältöjä ja heitti ylimääräistä tavaraa mustiin säkkeihin. Jossain vaiheessa addi muisti moppauksen, totesi, että kämpässä ei ole parketin pesuun tarvittavaa tököttiä, ja lähti sitä ostamaan.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

*hah hah*

Juuri tuollaiseksi olen sen kuvitellut! : )

Että mielenkiinto siirtyy paikasta toiseen hetkessä. "Vie mennessäs ja tuo tullessas." Minullakin on tapana tehdä miljoona asiaa päällekkäin, nuorempana paljon enemmän kuin nyt keski-iässä. Päivän päätteeksi saan puhtaaksi jonkin läntin ja monta keskeneräistä. Siivousinto vain vie minut mennessään ja joskus ahnehdin liikaa kerrallaan.

Anonyymi kirjoitti...

No just noinhan tuo siivoaminen menee. Siis mulla. Päivän saldo on yleensä sitten se, että mikään homma ei valmistu. Hyvin tyypillinen tapaus on se, että päätän siivota makuuhuoneen. Kasaan kaikki lattialla olevat tavarat sängylle odottamaan paikoilleen laittoa. Ne ovat siinä vielä illallakin kun menen nukkumaan...

Anonyymi kirjoitti...

Hillitön kuvaus siivouksesta. Tuon takia välttelen asiaa, jota kutsun suursiivoukseksi viimeiseen asti.

Anonyymi kirjoitti...

Näin just! Minä pistän vielä paremmaksi: mulla on tyhjä ämpäri ja moppi olleet olohuoneen nurkassa jo melkein kuukauden. Nehän löytää siitä sitten hyvin, kun niitä seuraavan kerran tarvitsee (pölystä päätellen pian :D)...!

Anonyymi kirjoitti...

Hih! Aivan loistava! Juuri noinhan se useimmiten menee - olen todennut omalla kohdallani :D

Tarpeeks monta kertaa, kun ukko tuli kotia siivouspäivänä ja totesi kämpän olevan ennemminkin kaaoksen vallassa kuin siivottu, niin yritin alkaa hieman keskittymään. Nyt valitsen vain yhden alueen esim keittiön. Ja keittiössä saan siivota mitä kohtaa vaan päivän aikana. ja jos ja kun havahdun esimerkiksi kiillottavani vessan lavuaari, koitan vähin äänin palata takaisin keittiön suuntaan :p