24.1.07

Hyvä yö


Viime yönä itkin pari tuntia ja nukuin kolme. Päivällä en ehtinyt nukkua, kun piti tehdä töitä. Tänään menin puoleltaöin nukkumaan. Kahdelta Siiri ilmoitti, että pisut on tulleet housuun ja sänkyyn. Nyt neljältä olen yhä valveilla. Huomenna pitää palauttaa työ yhdeksään mennessä.

Alan olla siinä tilassa, että viiltelyfantasiat laukkaavat päässäni. Ei niin, että kuitenkaan oikeasti alkaisin viiltelemään itseäni, sehän sattuu perkele.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei taas,

entäpä jos nostaisit kissan pöydälle!

Kertoisit Kallelle, että sinua loukkaa hänen epäluuloisuutensa. Sanoisit, että sinusta tuntuu siltä, että Kalle ei luota sinuun.
Adhd ei ole este vaan yksi ulottuvuus sinun persoonallisuudessasi. Ei se tee sinua yhtäkkiä epäluotettavaa. Olethan hoitanut Siiriäkin, joten pystyt hoitamaan myös kahta lasta. Voisit sanoa, että haluat tutustua uuteen tilanteeseen lastesi kanssa ja tehdä jotakin heidän kanssaan kolmistaan. (Voisithan luvata Kallelle, että soitat hänelle välittömästi, jos et pärjää lasten kanssa, niin Kalle voisi rauhoittua, mikäli hän olisi epäluuloinen.) Sitten olisi Kallen vuoro tehdä jotakin kivaa kolmistaan tyttöjen kanssa. Seuraavaksi teidän pitäisi tehdä jotakin kivaa nelistään tyttöjen kanssa, sillä tehän olette perhe.

Anonyymi kirjoitti...

Aloitin blogisi lukemisen varovaisesti, tunnustellen. Olen vasta löytämässä adhd-itseni ja luonnollisesti vähän hukassa-olo. Mutta kiva, että löysin tämän blogin, jään seuramaan...

Anonyymi kirjoitti...

Olen suorapuheinen nyt, anteeksi vaan, mutta on pakko kommentoida, vaikkei kuulu yleensä tapoihin. Nuo viiltelyfantasiasi ja yleinen olotilasi eivät TODELLAKAAN ole mitään ADHD:n tai epätyydyttävän suhteen oireita. Kai itsekin ymmärrät, että siitä ei ole kyse. Sinun pitää oikeasti hakea apua jostakin lastesi ja itsesi vuoksi. Kysyn myös, eikö suhteenne tila ollut tiedossa jo ennen adoptiota?

Anonyymi kirjoitti...

Addinainen, en voi uteliaisuudelleni mitään, joten puutunpa k:n heittämään kommenttiin esittämällä hänelle kysymyksen.

K: "Nuo viiltelyfantasiasi ja yleinen olotilasi eivät TODELLAKAAN ole mitään ADHD:n tai epätyydyttävän suhteen oireita."
"Kysyn myös, eikö suhteenne tila ollut tiedossa jo ennen adoptiota?"

Mikä yleinen olotila?

Mielestäni addinaisen parisuhde on vaikuttanut kohtuullisen tasapainoiselta. Kalle ja addinainen vaikuttavat olevan aidosti kiintyneitä toisiinsa ja lapsiinsa.

Nyt vain addinaisesta vaikuttaa siltä, että Kalle ei luota häneen, kun perheeseen tuli yksi lapsi lisää. Tyypillisenä addi-ihmisenä hän on hetken ajan valmis pakkaamaan tavaransa ja karkaamaan lasten kanssa Turkuun ennen kuin on selvittänyt, mitä mieltä Kalle oikeasti on addinaisen kyvyistä hoitaa kahta lasta yhden sijasta. Voihan olla niinkin, että Kalle haluaa vain olla mukana ihan kaikessa, ja on yhtä tohkeissaan uudesta lapsesta kuin addinainenkin.

Tyypillisenä addi-ihmisenä addinainen myös ylidramatisoi tilannetta ja mieleen juolahti viiltelyfantasiat. Jos addinaisen mielenterveydessä olisi jotakin vikaa, hän olisi myös totetuttanut fantasiansa. Kirjoituksessaan hän kuitenkin toteaa, että ei todellakaan tee niin.

Vertauksen vuoksi voin kertoa omista fantasioistani. Pahimpina masennuksen ja itsesäälin hetkinäni saatoin välähdyksen omaisesti ajatella, millaista olisi olla kuollut. Hetkeäkään en kuitenkaan halunnut kuolla tai vahingoittaa itseäni.

Samoin riideltyäni mieheni kanssa saatan toivoa hänet niin kauaksi kuin pippuri kasvaa, tai toisinaan itseni. Tunteet menevät ja tulevat. Ajatus kuitenkin jää. Parisuhde ja perhe on ja pysyy.

Ajatuksia voi vaihtaa erimielisyyksien välttämiseksi. Samoin erimielisyydet voidaan selvittää puhumalla.

Summa summaarum: tuli tosiaankin sellainen olo, k, että kommenttisi addinaiselle on vähintäänkin hätävarjelun liioittelua.

Anonyymi kirjoitti...

"Summa summaarum"

po. summa summarum