30.9.06

Treeneissä viiraa


Eilen oli koko päivän oli jotenkin omituinen olo, oikeastaan niin hirveä, ettei työnteostakaan tullut mitään. Puolen päivän aikaan silmissä (tai ehkä päässä) viirasi ihan kunnolla ja näin tietokoneen ruudun sellaisena hieman väpättävänä, hyperkirkkaana, etäisyydeltään epämääräisenä entiteettinä. Otin kuitenkin illalla riskin ja lähdin salille treeneihin, sillä epämääräisillä terveysongelmillani on hupaisa taipumus haihtua kun keskityn treenaamaan.

Treenit olivatkin sitten aika outo kokemus. Aina, kun seisoimme kuuntelemassa selitystä tai muuten pysähdyin pidemmäksi aikaa, alkoi silmissä taas viirata ja päässä humista, mutta heti harjoituksen alkaessa oireet hävisivät. Ja harjoittelu sujui loistavasti! Olin fokusoitunut, osasin tähdätä (yleensä heilautan vain jonnekin sinnepäin, luottaen alitajunnan ja onnen ohjaavan iskun oikeaan paikkaan), tajusin ohjeet ja muistinkin ne, tasapaino oli hyvä ja liikuin jouhevasti.

Eilisen lääkitystilanne oli: 8:00 3x, 12:00 2x, 15:00 1x ja 17:30 1x. Lääkettä alkaa mennä kuin leipää...

Sydän tais jäädä

Kuinkas monesta teistä lukijasta tuntuu, että sydän tais jäädä sinne 80-luvulle?

Itse olen syntynyt vuonna 1972. Vuonna 1984 olin 12-vuotias, ja se vuosi räjäytti pääni (ensirakkaus, ja kaikki muu...). Vuonna 1989 olin 16-vuotias (jos nyt yhteenlasku enää tässä vaiheessa "iltaa" toimii), ja sinä kesänä olisi voinut tapahtua vaikka mitä, vaikkakin hyvin vähän tapahtui pääni ulkopuolella... :D

Oli miten oli. Kuitenkin 80-luvun starat (esim Twin Peaksistä, Dallasista, Dynastiasta, muistakin sarjoista ja leffoista, emmekä mainitse nimiä, Sarin :) tuntuvat minusta unelmien täyttymyksiltä - juuri tuollainen haluan olla, ja tuo on maailman ihanin mies - aivan toisin kuin nämä 1990-2000 -lukujen kumibarbit ja -kenit. 80-luvulla päähenkilöissä, jopa naisissa, oli fjongaa! Tsiigatkaa vaikka tätä ja tätä.

Ja musa oli aivan... aivan... taivaallista. Olisinpa osannut silloin arvostaa hevibändejä, mutta ei, Addinainen oli Durkku-fani.

27.9.06

Tää templaatti on ihan PC:stä

Kunpa saisin vielä lahjaksi visuaalista silmää.

Teoriapläjäys

Avain 1: Hesarissa oli joku aika sitten tiedeuutinen, jonka mukaan tasapainohäiriön on todettu johtavan lukihäiriöön. Koska aivot eivät voi luotettavasti päätellä, missä asennossa silmät olivat eli mihin katse oli kohdistunut juuri äsken, aivojen on ymmärrettävästikin vaikeaa yhdistää henkilön lukemaa tekstiä pötköksi, saati asiakokonaisuudeksi.

Avain 2: Addilta puuttuu kyky suodattaa ärsykkeitä subliminaalisella tasolla. Sanotaan vaikka, että sekunnissa ihmisen aistielimiin kohdistuu 100 eri ärsykettä. Mundiksen aivot suodattavat niistä pois ainakin 70 ilman, että prosessiin ja hylkäämiseen kuluu juuri lainkaan aivoenergiaa; addin aivot taas paiskaavat kaikki 100 ylemmän tason käsittelyyn, joka vie enemmän energiaa per käsittely ja on suunniteltu korkeintaan 30 ärsykkeelle per sekunti. Kun prosessointijono on täynnä, addin aivot dumppaavat kaikki ärsykkeet, mitkä eivät mahdu, ja sitä mukaa kun ärsykkeiden prosessointi etenee, se päästää jonoon aina seuraavan. Kuin ruuhkaantunut puhelinvaihde.

Miten nämä liittyvät toisiinsa: Addin kyky viedä ärsykkeitä pitkäkestoiseen muistiin on heikentynyt, koska käsittelykapasiteetti ei riitä ja koska välittäjäaineita (~=aivoenergiaa) ei ole tarpeeksi jatkuvaan intensiiviseen prosessointiin. Tämä johtaa sensorisen integraation häiriöön; se tarkoittaa nähdäkseni yksinkertaisesti sitä, että ärsykkeiden vastaanottaminen, prosessointi ja säilöminen eivät toimi kunnolla joltain tai joiltain osin.

SI-häiriö puolestaan johtaa hahmotusvaikeuksiin. On aika vaikeaa muodostaa asiakokonaisuuksia, jos puolta tietyn asiakokonaisuuden ärsykkeistä ei ole havaittu tai säilötty pitkäkestoiseen muistiin.

Hahmotushäiriö puolestaan johtaa paitsi akateemisen suorituskyvyn alenemiseen, myös mm. kiintymyssuhteen ongelmiin (ihmisten tunnistus vaikeutuu jos kaikki ärsykkeet eivät tallennu, eikä silloin opi a) tunnistamaan kasvoja, ääntä etc., ja b) yhdistämään tiettyä ihmistä ja tiettyä tunnetilaa).

(Tämä blogi taitaa välillä olla vähemmän kevyttä viihdettä... :D)

Hämmästyttävää itsehillintää

Eilen illalla onnistuin laittamaan tietokoneen pois ja mentyä nukkumaan, vaikka 2-3 blogia oli päivittämättä ja oli muutakin, mitä "piti" koneella tekemäni. Hämmentävää.

Olikohan kello 18 aikaan ottamallani lääkkeellä jotain osuutta asiaan? Pitäisiköhän alkaa ottaa lääkettä illalla useamminkin? :/

25.9.06

Vastauksia

Tähän annetun kommentin johdosta (kiitos siitä!) laitan linkin Addinaisen muotokuvaan, joka vastannee joihinkin kysymyksiin, ja Saagaan taudistani, joka vastaa vielä useampiin. Eli siinä perusasiat. Nämä voisi kyllä laittaa ihan linkkilistaankin, joka itse asiassa näyttää hävinneen jossain vaiheessa templaattikokeilujani...

Ei mutta miksi olen näin seis?


Minulla on menkat, ja lääke toimii aina huonommin, ja tässä on ollut hulinaa ja elämänmuutosta viimeaikoina. Silti en ymmärrä: vaikka töitäkään ei ole juuri ollut, on lääkettä mennyt samaan malliin kuin työkausina, enkä ole saanut aikaan yhtään mitään; ja tämä on nyt kolmas ilta kun olen ihan pohjat. Siis aivan pohjat. Pää tuntuu teräsvillalla täytetyltä, sielunmaisema on kuin silitysraudalla litistettyä preeriaa ja silmien takana jumputtaa epäpäänsärky.

Miksi?

Kaiken lisäksi olen todellakin saanut asiani aika ikävään jamaan. Laskuja on jäänyt maksamatta, ja yksi tai kaksi oli tainnut päätyä ulosottoon asti. (Minä jätän ne laskukuoret aivan näkyvälle paikalle ja odotan Kallen avaavan ne kotiin tultuaan. Kalle puolestaan olettaa, että "näkyvä paikka" ei ole eteisen piirongin sekalaista tavaraa pursuava päällinen.) En ole saanut soitettua sukulaisille eräistä juhlista, vaikka piti. En ole saanut soitettua Sarinille, Stiinalle, Katjalle enkä ylipäätään kenellekään. En ole saanut tehtyä "omaehtoisia töitä", eli kirjoitettua asioista, joista olen kiinnostunut, siinä toivossa, että saisin tulokset myytyä jollekulle.

Olen luuseri. Vituttaa.

Onpahan seis

Näköjään jopa ihan pienimuotoinenkin perhejuhla saa välittäjäaineet ihan pohjiin. Eilen päivällä olimme Siirin, Kallen ja äitini kanssa sukulaisvauvan nimiäisissä/tervetuliaisjuhlissa. Lääkkeet jäivät kotiin, mutta silti oli ihan mukavaa. Kuitenkin illalla olo oli niin kertakaikkisen kauhea ja lätteä ettei ikävämmästä väliä. Ja paha kyllä, olut auttoi :(

Kumpi on parempi piriste: amfetamiini vai alkoholi?

19.9.06

Terveisiä Lontoosta

Lontoo meni ohi ja lujaa; mitään eläintarhoja tai pukumuseoita tai kansalliskirjastoja ei todellakaan ehditty nähdä.

Jos minulla ei olisi lääkitystä, matka olisi ollut aivan täyttä painajaista. Lähestulkoon kaikki meni pieleen, hävinneestä matkatavarasta paluulennon aikatauluun, mutta tämä rouva se pysyi tyynenä ja positiivisena tai ainakin tunneneutraalina. Vain kerran räjähdin oikein kunnolla, tyyliin itku ja huuto ja tyynyn paukutus, kun olimme kaikki aivan kuittipoikkiväsyneitä, Siiri kiukutteli eikä suostunut päikkäreille, juhliin valmistautuminen oli myöhässä aikataulusta, juhlat jännittivät jne. Silloinkin toivuin minuuteissa, pyysin Siiriltä anteeksi huutomekastustani ja menin viereen nukuttamaan.

Mikä sen sijaan meni oikein:
  • Kaikki matkatavarat paitsi yksi paketti saapuivat Lontooseen normaalisti!
  • Lento- ja hotellivaraukset olivat valideja!
  • Ei satanut, kun juoksimme vihkipaikalle!
  • Irtoletti meni päähän semi-hyvin...
  • Mitään ei varastettu eikä (pakettia lukuunottamatta) kadonnut eikä jäänyt kotiin!
  • Tarkistimme paluulennon ajankohdan lauantai-iltana, emmekä esimerkiksi sunnuntaina kolmen aikaan museokierrokselta palattuamme!
  • Puku oli u-p-e-a ja keräsi kommentteja ja ihailua!
  • Hauskaa oli koko perheellä eikä kukaan meistä kiukutellut edes loppuvaiheessa kello 12 Suomen aikaa!

Osu ja uppos

Taas persoonallisuustesti.
"Olet innokas, ulospäin suuntautunut, analyyttinen ideapakkaus. Ihmistyyppisi on monilahjakkuus, joka on kiinnostunut lähestulkoon kaikesta. Kaltaisesi ihmiset ovat itsenäisiä ja riippumattomia, mukautumattomia ja toisinaan jopa kapinallisia ja riitaisia. Ihmistyyppisi toimii inspiraationa toisille, jotka saattavat seurata sinua kuin gurua tuntemattomille vesille, joilla saattaakin olla vaaroja. Ihmistyypilläsi on toisinaan vaikeuksia tehdä pitkän aikavälin suunnitelmia tai kohdata vastoinkäymisiä tai sietää auktoriteetteja. Sinulle soveltuu ammatiksi itsenäinen yrittäjä – toisten järjestelmiin sinun on vaikeampi sopeutua kuin omiisi. Sinulla on kyky menestyä monilla alueilla, ja saatatkin vaihtaa alaa monta kertaa elämäsi aikana. Etsit aina uusia haasteita, kun nykyinen toiminta on jämähtänyt rutiineihin. Ammattialoista sinulle sopivat parhaiten myyntityö, tiede, taide, kirjoittaminen ja psykologia – ja oikeastaan kaikki muukin, jos voit tehdä sitä oman mielesi mukaan. Löydät itsesi usein visionäärin, markkinoijan tai tutkijan roolista."
No mitä tuohon nyt muuta voi sanoa kuin että aivan nappiin meni! :) Nimimerkillä freelance-sisällöntuottaja, joka juuri on muuttamassa toimialaansa pystyäkseen tekemään itsenäisempää, tutkivampaa työtä.

11.9.06

Huumori kukkii

Kommenteissa Louhi kysyi, millaisesta huumorista pidän. Siinäpä kysymys. Ehkä sitä parhaiten kuvailisi niin, että minusta hauskaa on sellainen, mikä ei ole odotettavissa, mutta mikä on mietittyä. Zucker-Abrahams-Zucker -leffat (Hei me lennetään, Hot Shots...) olivat ensimmäiset 100 katsomiskertaa universumin parhaita komedioita, joissa erityisesti nautin siitä, että huumori on niissä tavallaan täysin irrallaan juonesta: juonta ei viedä huumorin ehdoilla (tosin Hot Shots Part Deux oli tämän suhteen pettymys), mutta toisaalta mitään vitsiä ei jätetä vääntämättä yhden kämäsen juonen takia. Lukurintamalla taas P.G.Wodehouse ja Terry Pratchett ovat tietenkin itseoikeutettuja huumorin kukkia, mutta nautin suunnattomasti myös esimerkiksi Steven Brustin Dumas-parodiasta Viscount of Adrilankha. Wodehousessa ja Pratchetissä viehättää tapa valottaa yhteiskunnan lainalaisuuksia huumorin kautta (sekä välillä heitettävä heimelennetään-tyyppinen herja). Brustissa taas parasta on parodian syvyys, se asiantuntemus, joka tukee parodiaa (itse osaan Kolme muskettisoturia lähestulkoon ulkoa sekä suomeksi että ranskaksi, kuten kaikki itseäänkunnioittavat lukutoukat :) , sekä se herkullinen, makusteltava, hersyvä, mutkainen kieliasu, mihin haluaa kietoa itsensä kuin ihanasti kutittavaan villalankaan.

Huumorin on kuitenkin oltava varsin ilmeistä, sillä esimerkiksi ihmissuhteiden, tunteiden ja sosiaalisen järjestyksen luontaiseen hullunkurisuuteen perustuva huumori avautuu minulle vasta nyt, kypsällä iällä. Jane Austen, jota vielä kaksi vuotta sitten luin aivan suorin ilmein, on juuri osoittautunut kutittavan hauskaksi humoristiksi - en vain ollut huomannut enkä tajunnut kirjojen ironiaa aikaisemmin. Nyt, kun olen enemmän ihminen, näen, miten Austen karrikoi ihanasti ihmistyyppejä, kun aiemmin otin kunkin henkilön kirjaimellisesti vain omana itsenään. Dumas'n musketöörien komiikka avautui minulle osin joskus viitisen vuotta sitten, samaan aikaan kun lakkasin kuolaamasta ihanan traagisen Athoksen perään ja silmäni avaten näin edessäni vanhan pettyneen juopon.

...Jaa että ihmiset vai, että millaisista vitseistä tykkään? (Kertoo jotain sekin, että tästä asiasta melkein unohdin kirjoittaa.) Minulta puuttuu sosiaalinen huumorintaju lähes täysin. Otan keskustellessani kaiken kirjaimellisesti, ja vasta myöhemmin tulen ajatelleeksi, että ehkä ko. henkilö käyttikin runollista liiottelua - jos edes silloin tätä havaitsen. Sen sijaan näen usein huumoria arkipäivän tilanteissa ja sattumuksissa, ja nauran niille aivan liian helposti. Erittäin monen ihmisen kanssa käy niin, että juttelemme jostain tyhjänpäiväisestä, keskustelukumppani päättää heittää vitsin, minä otan sen kirjaimellisesti, näen siinä jotain (tosi outoa) huvitusta, ja jatkan juttua aivan eri vitsistä kuin mitä aiottiin.

Varsinaiset vitsit ("Panda kävelee baariin...") ovat yleensä niin simppeleitä, että alan nauraa jo puolivälissä, kun loppuratkaisu häämöttää, ja ärsyynnyn, jos varsinainen loppuratkaisu on sama vitsi kuin se, jolle jo nauroin. Jos taas vitsi yllättää, minun täytyy miettiä sitä niin kauan, että tilanne menee jo ohi, koska auditiivinen prosessointini on niin heikkoa. Tähän vitsiärsytykseen liittyy rasittava tapani olla artikuloimatta sitä, mikä minua huvittaa, koska en itse jaksa rautalangasta vääntöä ja kuvittelen kaikkien huomaavan sen huvittavan seikan ihan itse.

Mitähän viisasta tähän laittaisi yhteenvedoksi... Paras huumori pohjautuu yhteiseen, todelliseen maailmaan, joka heijastetaan yllättävästi. Vaaditaan riittävästi vakiintunutta kulttuurista kaikupohjaa, jotta kiinnostuisin, mutta toisaalta huumorin on pystyttävä näyttämään siitä jotain uutta. Mutta eiköhän tuo ole aika universaalia.

Älä ota sitä niin vakavasti!

Tämä mekkoprojekti on taas hyvä opetus siitä, miten asioita ei pidä ottaa vakavasti. Hitto, se on ihana mekko, hupsumpi kuin haudanvakava, mukamas dramaattinen Addinainen. Se on juuri sellainen mekko, mitä Addinainen tarvitsee! Ollaan vähän hupsuja ja pidetään hauskaa!

Ahistaa

Vannoin, että tällä viikolla aloitan taas uuden elämän. Lomailin viime viikon huonon omatunnon kanssa (no joo, tein tietysti kesällä töitä kuin pieni eläin, joten ajattelin, että minulla on siihen oikeus, lähes velvollisuus - silti), ja ajattelin, että vaikka tilattuja töitä ei olisikaan, niin maanantaina aloittaisin sitten kirjoitus- ja käännösprojekteja, joiden tuloksia voisin joskus myydä jollekulle.

Niin varmaan.

Eilen olin aamuyöhön asti juttelemassa, eiku sovittamassa juhlapukua, ystävän luona. Väsyttää. Jos saan edes sen suunnittelemani toimialan muutoksen laitettua paperille ja lähetettyä ilmoituksen/hakemuksen, niin hyvä. Iltapäivä menee joka tapauksessa ostoksilla äsken mainitun ystävän kanssa, eli rahaa menee, eikä tule. Huomenna on pakko, pakko mennä salille treeneihin, ja illalla on Siirin päiväkodin vanhempainilta. Ylihuomenna on jo keskiviikko, ja silloin menemme Siirin kanssa kampaajalle jo aamulla. Iltapäivä ja ilta menevätkin pakatessa. Torstaina haukotusaikaisin on lähtö Lontooseen, ja sieltä palataan vasta maanantain vastaisena yönä myöhäaikaisin. Missähän välissä minä niitä töitä sitten teen...?

Rahanpuutekin ahistaa. Keksimme 2400 euron menoerän, jonka olimme unohtaneet, ja joka oli varmaankin se syy, miksi jo kerran ehdimme laskea Lontoonmatkan liian kalliiksi. Mutta kun se unohtui, niin portti Lontooseen avautui. Hitto. Loppuvuoden budjetti on nimittäin aika tarkkaan laskettu, ja paitsi tätä matkaa (3000€ total), budjettiin pitäisi mahtua toinenkin iso menoerä (2400€+5000€+2000€) sekä mätkyt (yli 3000€). Hyvin meneeeeeee... (Kalle, jos luet tätä, en ole näitä lukuja katsonut mistään vaan päästäni temmannut, ja olen todnäk väärässä kuten tavallista.)

Se mekkokin ahistaa. HUOM: Ystäväni on erittäin pätevä ja ahkera ompelija, ja tämän kappaleen jatko kuvastaa oman pääni sisäistä maailmaa, eikä siis sitä reaalimaailmaa jossa puku tällä hetkellä sijaitsee! Värjäyksessä on nyt saatu outoja tuloksia kahdella eri kankaalla, kangas ei riitä, olen väärän muotoinen, mekko vaatii säätöjä sinne ja tänne ja tonne, ja siitä tulee aivan erilainen kuin mitä olin ajatellut. Vaikka mekko olisi kuinka ihana noin vaatteena, niin satavarmasti näytän siinä kuitenkin isolta kirsikanpunaiselta keilalta.

5.9.06

Juonikuviot, osa II

Edelliseen kirjoitukseen liittyen mainittakoon myös, että fiktiota kirjoittaessani jatkan samaa rataa kuin lukiessa. Ensimmäinen loppuunsaatettu romaanimittainen "teos" (varsin löyhässä merkityksessä, sillä sitä ei ollut kirjoitettu ja hiottu julkaisua varten) oli lähinnä kokoelma mageita, intensiivisiä kohtauksia, joista melkein sattumalta saattoi löytää juonen kun niitä ryhtyi kursimaan kasaan. Itse asiassa viimeistelyvaihe oli erittäin palkitseva juuri siksi, että ne punaiset langat löytyivät sieltä joukosta kuin itsestään ja ne saattoi vetää yhteen niin, että kudelmasta tuli enemmän tai vähemmän lukijaa lämmittävä peitto. Olihan siinä ylimääräisiä ulokkeita, mutta reikiä toivottavasti ei.

Sen sijaan tähän nyt työn alla olevaan ficciin en meinaa keksiä mitään muuta kuin puhdasta juonta. Tiedän, keitä henkilöt ovat, mitä he tarinassa tekevät, mihin he pyrkivät, mikä logiikka kaiken takana on... mutta kohtauksia puuttuu, niitä ihania, kamalia, pelottavia, jännittäviä, vatsanpohjaa kramppaavia (syystä tai toisesta...), suloisia, nolostuttavia kohtauksia! Saan vain itseni kirjoittamaan niitä varsin harvoin. Toisaalta silloin kun alan kirjoittaa, kirjoitan vain ja ainoastaan kohtausta - hukun siihen, juon sitä, syön sitä, juhlin siinä. Ja siinä samalla kirjoittaessani saan ainakin kolme ideaa minuutissa miten kokonaistarinaa ja -juonta voisi parannella. Onneksi en yleensä kirjoita niitä muistiin, mutta se tekee pitäytymisen jo kerran suunnitellussa stoorissa vaikeaksi eikä auta uutta palaa sopimaan olemassaolevaan palapeliin.

4.9.06

Juonikuviot

Louhen kommentista tähän vaelsin tänne ja jäin pohtimaan sitä, miten minunkin on vaikeaa seurata fiktiota. Syyt vain ovat vaikeaselkoisempia.

Olen aina tykännyt lukea romaaneja, ja elokuvia ja sarjojakin katson ihan mielelläni. (Novellit eivät ole mun juttuni.) Tästä huolimatta on sanottava, että ennen murrosikää minun piti lukea kirja ainakin 4-8 kertaa ennen kuin tajusin yhtään mitään siitä, mitä siinä tapahtui ja miksi. Suunnilleen joka 20. sivu unohdin, kuka henkilö oli kuka, miten hän liittyi tilanteeseen ja kenen kaveri hän oli. Henkilöiden motivaatiot olivat täysin käsittämätön ajatus sillä tavalla, että minun fiktiomaailmassani asiat vain tapahtuivat ja ihmiset vain tekivät juttuja tyyliin hetken mielijohteesta, just because, koska 30 sivua sitten tapahtuneet asiat olivat täysin unohtuneet. Inhosin teeskenteleviä, valehtelevia henkilöhahmoja (ja ihmisiä), koska minä otin ja otan yhä täysin todesta ja pidän uskottavana kaiken, mitä minulle kerrotaan, ja jos henkilö sivulla 146 sanoo olevansa vaikkapa pahisten kaveri, niin sitä hän minulle sitten on, vaikka sivulla 24 olisi kerrottu hänen esittävän pahisten kaveria koska on hyvisten agentti. Minulla ei ollut käsitystä siitäkään, mihin päähenkilöt pyrkivät; itse asiassa ei tullut mieleenkään, että he pyrkivät johonkin, vaan kuvittelin heidän vaan yrittävän parhaansa mukaan reagoida tilanteisiin ja sattumalta kaikki käykin oikein päin. Siksi olin yleensä pahisten puolella, sillä hyvisten voitto oli niin tavanomaista.

Kuvallisen viestinnän keinoin kerrotut tarinat ovat yksinkertaisempia kuin romaanit, joten niiden seuraaminen oli helpompaa. Dallas oli sinänsä hyvä, että se oli niin lokoisa tempoltaan, että minäkin vähitellen sain opittua kuka on kuka. Jos vain olisin oppinut muistamaan ihmisten nimet ja sukulaisuussuhteet...

Ehkä juuri tämän "vamman" takia minulle kehittyi lopulta todella vankka kyky analysoida fiktiotuotoksia. Näen juonen ikäänkuin etäältä, kuin se olisi kudelma tai verisuonisto; osaan kertoa, miksi mikäkin henkilö on siinä mukana, mikä on kunkin henkilön funktio teoksen dynaamiikassa ja toisten motivaation kehittämisessä; näen tapahtumat solmukohtina niin voimakkaasti, että se on lähes fyysinen näköhavainto; osaan luokitella teoksen intertekstuaalisesti monestakin näkövinkkelistä; kuvittelen osaavani erottaa taiteilijan intention, kapasiteetin ja kulttuuriset riippuvuudet fiktiivisen maailman vastaavista, ja niin edelleen. Ja nykyään voin sanoa, että jos unohdan kuka kukin on joka 20. sivu, se tarkoittaa, että kirja on huono tai sillä on ollut vähemmän pätevä kustannustoimittaja.

I don't think this test believed me...

***Your EQ is 53***
50 or less: Thanks for answering honestly. Now get yourself a shrink, quick!
(http://www.blogthings.com/whatsyoureqquiz/)

Ei mitään uutta paitsi lääkkeitä


Työpäivien lääkitys näyttäisi muotoutuvan sellaiseksi, että 3 aamulla, 3 päivällä ja 1-2 kun lähden hakemaan Siiriä hoidosta. Jostain syystä nimittäin simmahdan totaalisesti, kun tyttö on kotona.

Mikään vapaaehtoinen tietokoneasia ei nyt jaksa hirveästi kiinnostaa. Teen töitä, olen Siirin kanssa, vietän parisuhdetta Kallen kanssa, katson joskus vähän telkkaa ja luen hyviä kirjoja. En ole kunnolla paennut mielikuvitusmaailmaan ainakaan kuukauteen, mikä on aika ärsyttävää. En pohdi angstisesti kauhean syntyjä syviä. Suurin osa aivokapasiteetista menee ihan arkirutiinien hoitamiseen. Tältäkö normaaleista ihmisistä tuntuu? Olo on nimittäin samanlainen kuin sillä eräällä ajomatkalla Turusta kotiin: aika debiili. On kuin olisin tyhmentynyt ainakin 30 ÄO-pistettä. Elämä ei tunnu sillä lailla mielenkiintoiselta, sitä vaan, no, tekee eikä elä.

Ei, en ole masentunutkaan, mieliala on ihan OK.