3.3.08

Sinestrine

Saammeko esitellä Suomen apteekkien ja lääketukkujen uuden vastauksen maan addien lääketarpeisiin: Cofi-tabs. Sen hyvinä puolina mainittakoon hinta, saatavuus ja yleinen sopivuus potilaille, kuten myös helppo korvattavuus kuumalla, nestemäisellä lääkevariantilla. Huonoja puolia ovatkin sitten kaikki ylenmääräisen kofeiinin nauttimisen tuomat ongelmat.

Cofi-tabsien olisi kuitenkin hyvä toimia, sillä Dexedrinet ovat jälleen Suomesta loppu. Tällä kertaa ne ovat aivan oikeasti loppu, sillä jopa aiemmin luotettavana Dexe-lähteenä tunnettu YA lopetti viime kesänä oman maahantuontinsa ja alkoi ostaa lääkkeen Tamrolta. Tämän muutoksen jälkeen YA on jo kokenut kaksi useamman kuukauden toimituskatkosta, ostettuaan sitä ennen lääkettä suoraan valmistajalta (tai ulkomaisesta tukusta) hyvällä menestyksellä vuosikaudet ilman mitään ongelmia.

Tällä hetkellä Dexedrinejä luvataan saapuvaksi viikolla 15 eli 7.4. alkavalla viikolla eli vasta yli kuukauden päästä. Viime viikolla tosin tukusta oli niitä luvattu viikolla 12, joten luonnollisesti edes tämänhetkiseen arvioon ei voi luottaa.

Kuka laskee sen kärsimyksen määrän, jonka ehkä satojen addien lääkkeettä jääminen aiheuttaa? Minä nyt vielä jotenkuten pärjään; perheeni tosin huonommin, sillä heille minä huudan ja heidän elämänsä pilaan kun lääkkeet jäävät ottamatta. Mutta entä lääkkeettömyyden muille aiheuttamat elämänmuutokset, kuten viivästykset opinnoissa tai irtisanomiset työpaikoilla? Entäpä ne addit, jotka ilman lääkettä alkavat heilua kirveen kanssa tai nukahtaa/koomata tarkkuutta vaativissa töissä? Toivokaamme kaikki, että paikallisessa lennonjohdossa, vesilaitoksessa, ydinvoimalassa, tai sairaalassa tai koko maan puolustusvoimien kriittisissä tehtävissä ei toimi Dexedrinejä napsivaa addia...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

melko epämääräinen viesti tuli tamrolta ja namilta molempiin soitellessani - tuli sellainen paranoid ajatus että tässä on jotain taustalla siis yritetään hiillostaa vaihtamaan lääke esim johonkin concertaan ja siitäkin siihen pienempiin (c54hän on myös aina loppu)

salajuoni salajuoni


J_1ka-quu

Olmi kirjoitti...

aika käsittämätön tilanne. jos kyseessä olisi verenpaine- tai kolesterolilääke, ei tällaista katkoa olisi varmaan tullut. onhan ne sentään OIKEITA sairauksia. ;o)

milloinkohan ADHD, ADD ja AS aletaan huomioimaan oikeina, elämää hankaloittavina neurologisina tiloina, eikä niitä pidettäisi luulosairaitten ja laiskojen verukkeina poikkeavalle käytökselleen?