6.8.06

Addin kanssa keittiössä

Siirin kaverit tulevat huomenna (vihdoin, lomilta palattuaan) juhlistamaan tytön 3-vuotispäivää, ja tämän asian tiimoilta olemmekin siivonneet ja kuuranneet ja ravanneet kaupoissa. Siiri saa prinsessasynttärit, teemaväreina punainen, kulta ja valkoinen. (Saavatpa joulukimpsutkin tuulettua ;) Täytekakun sijaan on iso kulhollinen jäätelöä, jonka sekaan ripotellaan marenkimuruja, karkkimuruja, nonparelleja etc. ja päälle kermavaahtoa.

Tämä on taas niitä juttuja, joissa sekä on että ei ole kiva olla tämmöinen innostuva sekopää. Yhtäältä Siirin synttäreille tulee väsättyä ainakin tuplasti se määrä erityistä ja ihanaa kuin mitä naapurin lasten (voitto sekin), ja omin käsin, ja kivaa on. Kuka muu kuin addi viettäisi puoli tuntia keskellä yötä väsäten kultapahvista lautasliinatelinettä, kun arkiteline ei ole tarpeeksi hieno? Toisaalta yhden kaverin kutsu jäi eteisen pöydälle kirjekuoreen, lähettämättä. Se oli ainoa, minkä piti mennä postitse - ja minä unohdin.

Meidän keittiömme on muuten aivan kauhean likainen. On koko kämppäkin - ovet ja karmit on kuurattu kunnolla joskus toissavuonna, ja huonekalujen siirtely paljastaa yllättäviä pölymammutteja ja hämähäkinseittejä. Keittiö on silti omaa luokkaansa. Jääkaappia en muista pesseeni ikinä; hella ei enää lähde puhtaaksi ilman, että emalikin lähtee; ja hellan lapsisuojus oli niin paksussa rasvassa ja kissankarvassa, että olisin voinut kutoa friteeratun villapaidan. Major ick.

Ei kommentteja: