2.7.08

Kirjainvarmennukset imee sukkaa

Nykyinen tapa estää bottien kommentoiminen blogeissa on käyttää varmennusta, jossa pitää jäljentää pienestä ruudusta merkityksetön jono vääristyneitä kirjaimia (ja pahimmassa tapauksessa jopa numeroita) tekstiboksiin. Että sen on vaikeaa. Ensinnäkin kirjainten järjestys on merkityksettömissä jonoissa todella vaikea muistaa, koska aivot pyrkivät väkisin tekemään niistä sanoja tai edes aidon kielen kuuloista mongerruista. Toisekseen ne kirjaimet on todella vaikea tunnistaa, jos ne ovat eri kokoisia, eri värisiä ja eri paksuisia, saati sitten jos osa on isoja ja osa pieniä kirjaimia. Kaikkein helvetillisin systeemi on muistaakseni Yahoolla, jossa käytetään isoja ja pieniä kirjaimia sekä numeroita, ja boksin läpi kulkee vielä jotain ihme viivoja joiden välistä ne merkit pitää erottaa. Tarvitsen yleensä ainakin kaksi ja yleensä n. viisi yritystä päästäkseni läpi tästä arjen nöyryytystestistä. Puistattaa ajatellakin, millaista on lukihäiriöisillä.

Toisaalta ehkä minulla onkin lukihäiriö, ja kompensoin vain tolkuttomasti järjenkäytöllä. The story of my life.

2 kommenttia:

Rita A kirjoitti...

"Imee sukkaa" - Hah hah :D

Kirjainvarmennukset ovat ärsyttäviä hidasteita, samaa mieltä. Joskus unohtaa mitä oli aikonut kommentoida blogiin jos eksyy tuijottamaan kirjainjonoja.

Anonyymi kirjoitti...

Kirjainvarmennukset teettävät mullekin isoja ongelmia. En tiedä, johtuuko ongelma ad/hd:sta vai onko mulla jotain hahmotusongelmaa lisäksi. Mutta aivan liian hankalia juuri yahoolla ovat nuo.

Salasanat tietty unohtuu, tai tulee näppäiltyä monta kertaa väärin, koska caps lock on päällä. Ja sitten tulee varmennuspyyntö, jonka joutuu toistamaan moneen kertaan, koska ei niistä saa selvää ja saattaa se salasanakin hermostuessa menä taas väärin. Hiki siinä tulee.

Rodo