28.7.07

Tyytyväinen!

Totesimme yhdessä Kallen kanssa, että ajankäyttömme on mennyt ihan pöperöksi. Ei kahden lapsen vanhemmilla oikeasti ole viittä tuntia omaa aikaa joka ilta! Tämä on kuitenkin ollut tilanne. Kun lapset ovat painuneet nukkumaan, syöksyy meistä kumpikin tietokoneensa tai TV:n ääreen tai ottaa kirjan käteensä, ja istuu sitten siinä kuin tatti kunnes on aika mennä nukkumaan, jolloin katsahtaa kelloon, toteaa "minuutti vielä" ja lykkää nukkumaanmenoa kahdella tunnilla. Sillä välin pyykit homehtuvat koreissa, kämppä on kuin räjähdyksen jäljiltä, ruoantähteet kuivuvat kiinni tiskeihin, kärpäset perustavat edistyneitä sivilisaatioita hedelmäkoriin ja perunamuusi aloittaa hitaan mutta varman etenemisen kohti ulko-ovea ja vapautta. Kun viimein alamme siirtää vegetoituneita peppujamme kohti sänkyä, joudumme käyttämään ainakin tunnin akuuteimpien ällötilanteiden korjaamiseen.

Nyt teimme listan asioista, joiden pitää olla kondiksessa, ennen kuin illan oma aika alkaa kummallakaan puolisolla:
  • kissat on ruokittu
  • erääntyvät laskut on maksettu
  • likaiset astiat on laitettu tiskikoneeseen (tai täysi kone on käynnissä ja mahtumattomat ovat tiskipöydällä)
  • Päivän Huone on siivottu
  • keittiön tasot on raivattu ja pyyhitty
  • lelut on kerätty pois
  • likapyykit on laitettu pyykkikoriin
  • märät ja kuivat pyykit on laitettu paikalleen
  • seuraavan päivän ohjelma on mietitty
  • keskeneräiset asiat on saatettu loppuun
  • roskat on ainakin valmisteltu aamuista viemistä varten
  • Päivän Pähkinä on suoritettu
  • kissanvessat on putsattu
  • kellariin tms. vietävät asiat on viety
(Päivän Pähkinä on jokeritehtävä, jonka saa itse valita listasta; esim. imurointi, palaneen lampun vaihtaminen, auton käyttäminen katsastuksessa jne.)

Toistaiseksi tuntuu toimivan! Eilen sain ensimmäistä kertaa kuukausiin taiteltua pyykkienkuivaustelineen sivuun. Tänään meillä on pitkästä aikaa siistiä jo toista päivää ja pyykkikorista pursuaa ulkopuolelle asti vain pari pyyhettä. Muy bien.

4 kommenttia:

HeidiR kirjoitti...

Kirjoitit meidän elämästä!

Meillä tosin lapset menee nyt loma-aikaan vasta klo 2130 aikoihin nukkumaan. Mieheni on ollut jo koko illan netissä muutenkin, mutta meikälainen sitten vihdoin saa sitä omaa aikaa. Alan lukemaan kirjaa tai sitten kirjoitan luonnoskirjaan. Katson tv:stä jotain täysin turhanpäiväistä.

Mutta minullahan niin huono kunto, etten jaksaisi tehdä noin paljon asioita yhtenä ilta kuin tuossa sinun listassasi!

Olen siis itselleni armollinen. Yleensä siis laitan tiskikoneen päälle ja tiskaan ylijäämä tiskit niin, että tiskipöytä on puhdas seuraavaa päivää varten. Vaatteita en jaksa laittaa kaappiin. Leluja en jaksa kerätä. No, minulle tuli jokin kohtaus torstai-iltana ja jopa putsasin lelut olohuoneesta pois. Mutta sitten perjantaina olin ihan puhki. Ei olisi kannattanut riehua niin.

Ehkä, jos lapset laittaisivat nukkumaan jo klo 2000, saattaisi olla voimaa tehdä enemmänkin, en tiedä.

Toivon onnea teidän siistille putkelle. Toivottavasti kestää pitkään! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa varsin tutulta, vaikka pikkulapsia ei enää olekaan. ;D Kotityöt eivät ole lempitöitäni, vaikka en viihdy epäjärjestyksessäkään.

Taidanpa siis napata ideasi työlistasta ja soveltaa sitä omaan elämääni. Saisin enemmän ryhtiä elämänmenoon.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan kuin Genoveevan kotona....heh. Joskus oonkin miettiny että onkohan mulla adhd, monet merkit viittaa siihen. Kiitos hyvistä vinkeistä, listan tekoon kunhan saan aikaseks. Kumma juttu, mutta veroilmoituskin on tekemättä. SIinä ois tän päivän homma. Ihan pikkusen myöhässä....

Olmi kirjoitti...

voi apua, kun kuulosti tutulta! mä teen noita listoja tasaisin väliajoin, noudatan niitä 1-2 päivää ja sitten unohdan totaalisesti koko jutun. ja kaaos senkun pahenee...