22.7.07

Heinäkuu on syvältä

eli: Miksi Dexedrine-reseptiä Ei Koskaan Tule Viedä Yksityiseen Apteekkiin

Lähiapteekilta jäi viimeksi toimittamatta yksi paketti Dexejä, koska niitä ei ollut tarpeeksi; yksityiset apteekit tilaavat Dexeä tukusta tarpeen mukaan ja se on hidasta. Apteekista luvattiin soittaa, kun viimeinenkin paketti saapuu. Kun arvioitu aika meni umpeen eikä soittoa ollut kuulunut parin viikon jälkeenkään, kävin tiedustelemassa tilannetta. Kävi ilmi, että lääkettä oli tilattu, mutta se oli loppunut tukusta. Farmaseutin mukaan koneen tarjoamaa toimitusaika-arviota "viikolla 31" ei kannattanut uskoa, koska jos lääkettä ei aiemmin ollut, niin tuskin sitä olisi silloinkaan. Eli kaikista maan yksityisistä apteekeista ja niiden käyttämästä tukusta on Dexet loppu. Yliopiston Apteekilla sitä on, mutta yksityiset apteekit eivät saa ostettua sitä sieltä omia asiakkaitaan varten. Reseptini on ja pysyy ko. yksityisessä apteekissa kunnes se on täytetty, sitä ei voi ottaa ulos ja mennä hakemaan viimeistä laatikkoa YA:sta.

Mitä siis pitää tehdä? Maanantaina on soitettava lääkäriasemalle ja kysellä aikaa Herra Neurolle (joka lienee lomalla). Täytyy selvittää, voidaanko minulle kirjoittaa uusi resepti ja hakea sillä uusi erityislupa, vaikka edellisessä reseptissä on vielä lääkettä jäljellä.

Hip huraa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kirjoittele ihmeessä lisää.. minä ainakaan en sinnuu tunne, mutta mahdottoman hyvä sivusto sinulla.. löysin tänne vasta keväällä kun aloin itse kiinnostumaan adhd:stä. ehti tuossa tauolla tutustua noihin vanhempiinkin kirjotuksiin.. :)
jatka ihmeessä.. en mie muita blogeja luekaan.. älä lopeta ainuttain.. =)
kesän jatkoa!
ja soita vaan sinne lääkärille, on sielä joku ehkä tuuraamassa ;o) -anu-

Anonyymi kirjoitti...

Uutta reseptiä ei saa, ennen kuin entinen on käytetty. Tämä on käytäntö näissä erikoisresepteissä.