19.9.10

Tyttöjen ADHD havaitaan myöhään

Näin raportoi Hesari ruotsalaistutkimuksen tuloksista. On masentavaa, miten sukupuolisidonnaisia nämäkin tutkimukset ovat olleet. Juu-u, miehet ovat yksinkertaisempia aika monella mittarilla mitattuna, ja tutkimuksia vaikeuttavat naisilla kuukautiskierto, raskaus, imetys ja menopaussi. Olisin kuitenkin sitä mieltä, että naisille pitäisi antaa yhtäläinen painoarvo lääketieteellisissä tutkimuksissa, sillä verojahan mekin maksamme.

2 kommenttia:

Celia kirjoitti...

Tässä vaiheessa haluan kritisoida myös Hesarin otsikointia. Huomasitko, että linkittämäsi jutun alla oli linkki juttuun, joka oli otsikoitu "ADHD:ta sairastavat tehottomampia töissä"

- Miten niin sairastavat? ADHD ei ole sairaus vaan synnynnäinen ominaisuus.

Samoin epäilen, että tyttöjen ADHD-oireetkin havaitaan ja epäilyt heräävät aikaisin, mutta tutkimuksiin pääsee heikosti. Joku olikin kommentoinut keskustelupalstalla samansuuntaisesti. Siinä vaiheessa kun tyttöjen keskittymishäiriöt havaitaan, naisen elämään liittyvät hormonaaliset seikat eivät vielä vaikuta tyttöjen elämässä.

Olkoon asia miten tahansa, myös tyttöjen oireet pitää tutkia yhtä tarkkaan kuin poikien.

Unknown kirjoitti...

Itse olen reilu 40:nen mies, ja minulle ollaan nyt hakemassa tuota diagnoosia. Kuulemma minulla on ollut lapsena ad/hd - nykyään enemmänkin add..Oma työhistoria on enemmänkin rikkonaista, lyhytkestoista. Itse kuitenkin olen sitä mieltä että Addit tai ad/hd:tä sairastavat eivät välttämättä ole sen tehottomampia kuin muutkaan, riippuu paljon lahjoistakin. Toivottavasti diagnoosi auttaa- minulla joka olen rauhallinen, hiljainen, kiltti ollut aina on ehkä sen takia jäänyt diagnotisoimatta. Siis siittä huolimatta että olen mies - olen myös addi